1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor uzatmalarda kaybetti
Rizespor uzatmalarda kaybetti

Rizespor uzatmalarda kaybetti

İstanbul deplasmanında Rizespor, karşılıklı gollerle geçen maçta 90+7'de yediği golle Beşiktaş'a 3-2 mağlup oldu.

A+A-

Oğuzhan Ort - Samet Yalçın
İSTANBUL (İHA) -
 Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Mücadele Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

rz1-154.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
5. dakikada Jonjo Shelvey’in sol taraftan kullandığı kornerde ön direkte Emirhan Topçu’nun indirdiği topu arka direkte Ibrahim Olawoyin kayarak ağlara gönderdi. 0-1
7. dakikada Milot Rashica'nın sağ kanattan ortasında arka direkte Salih Uçan'ın vuruşunda kaleci Tarık Çetin topu çeldi. Pozisyonun devamında kale önünde bulunan Omar Colley bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-1

rz2-139.jpg

9. dakikada Rachid Ghezzal sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Salih Uçan’ın çevirdiği topu alan Semih Kılıçsoy’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Pozisyonda Salih’in topu dışarıdan çevirmesinden dolayı gol iptal edildi.

rz5-056.jpg

38. dakikada Milot Rashica’nın pasında topla buluşan Rachid Ghezzal’ın ceza yayının sağ tarafından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direkten döndü.
39. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Milot Rashica’nın çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti.

rz2-139.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
65. dakikada Rachid Ghezzal’ın sol taraftan ceza sahası içine girip son çizgiye inerek yaptığı ortada kale önünde iyi yükselen Milot Rashica’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1
68. dakikada Jonjo Shelvey’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Emirhan Topçu kafayla topu filelere gönderdi. 2-2

rz3-132.jpg

86. dakikada Semih Kılıçsoy'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun'un topla ilerleyip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
90+7. dakikada Alexander Oxlade-Chamberlain'in ortasında ceza sahası içi sağ tarafında Joe Worrall topu indirdi. Pozisyonunda devamında defanstan seken topu önünde bulunan Worrall'ın kale önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-2

rizespor-027.jpg

Hakemler: Ali Şansalan, Deniz Caner Özaral, Samet Çavuş
Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Necip Uysal, Omar Colley (Joe Worrall dk. 46), Serkan Emrecan Terzi, Salih Uçan (Alexander Oxlade-Chamberlain dk. 64), Ernest Muçi, Milot Rashica, Rachid Ghezzal (Vincent Aboubakar dk. 87), Semih Kılıçsoy, Jackson Muleka (Cenk Tosun dk. 64)
Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan, Yakup Arda Kılıç, Umut Meraş
Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe
Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu (Atilla Mocsi dk. 87), Halil İbrahim Pehlivan, Jonjo Shelvey, Ibrahim Olawoyin, Dal Varesanovic (Muammer Sarıkaya dk. 63), Gustavo, Akintola, Adolfo Gaich (Martin Minchev dk. 62)
Yedekler: Canberk Yurdakul, Azubuike, Seyfettin Anıl Yaşar, Mame Mor Faye, Eray Korkmaz, Güvenç Usta, Altin Zeqiri
Teknik Direktör: İlhan Palut
Goller: Ibrahim Olawoyin (dk. 5), Emirhan Topçu (dk. 68) (Çaykur Rizespor), Omar Colley (dk. 7), Milot Rashica (dk. 65), Joe Worrall (dk. 90+7) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Omar Colley, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan, Gustavo (Çaykur Rizespor)

rzs4-008.jpg

İlhan Palut: “Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik”

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada, ligi daha iyi bir konumda bitirmek için çaba sarf ettiklerini dile getirerek, “Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, “Beşiktaş maçından önce son 4 maçımız kalmıştı ve kazanmamız gerekiyordu. Bizim ilk 5’e tutunma çabamız için buradan puanlar almamız gerekiyordu. Alacağımız 1 puan, Beşiktaş deplasmanında olsa bile bizi mutlu etmeyecekti. Maçın başında öne geçtik fakat içeri girene kadar iyi bir futbol oynayamadık. İkinci yarısında daha iyi bir oyun oynadık ve rakibimizi daha çok geriye koşturduk. Maç 2-2'ye geldi. Geçen haftaya benzer bir sonuçla duran bir topla yine puan alamadan ayrılmış olduk. Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik. Rizespor takımı 3 hafta kalıncaya kadar limitlerini zorlamıştır. Ligi istediğimiz yerde bitiremeyeceğimizi görüyoruz. Çaykur Rizespor genç ve iyi bir takımdır. Böyle bir sezonu daha iyi bitirmek isterdik. 3 maçımız var. Ortada 9 puan var. Sezonu iyi performanslarla bitirmeye çalışacağız. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Benzer goller yediklerinden yakınan tecrübeli hoca, “İki golde de topun çıkacağına dair bir şey hissettiler ve donup kaldılar. Bu bir takım oyunu. Çok daha dikkatli olmamız gerekirken yine aynı arka direğe atılan topla son dakika gol yedik. Oturup bunları çalışacağız. Hatalarımızı göreceğiz. Bu da bizim mesleğimizin zor tarafları” şeklinde konuştu.

rzs3-009.jpg

Halim Okta: “Oyuncularımızın hak ettiği bir galibiyet oldu”
Beşiktaş Teknik Sorumlusu Halim Okta, Çaykur Rizespor maçının ardından takım olarak iyi bir performans sergilediklerini dile getirerek, “Oyuncularımızın hak ettiği bir galibiyet oldu” dedi.

Okta, “Bugün takımımız gerçekten iyi oynadı. Oyuncularımızın saha içerisinde gösterdikleri performansa göre hak ettikleri bir galibiyet oldu. Golün son dakika gelmesi biraz farklı bir atmosfer yaşattı. Karşılaşmanın ilk 30 dakikasında planladığımız gibi başladık. Son 15 dakika oyun daha hareketlendi. Duran toplardan basit goller yedik. Bu goller olmasaydı daha rahat bir maç çıkarabilirdik. Sonuç olarak kazandık. Elde edilen bu galibiyet Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaşacağımız MKE Ankaragücü maçı için oyuncularımıza moral oldu” diye konuştu.

Teknik heyet olarak futbolcular hakkında genel bir rapor hazırlanacağını vurgulayan Okta, “Mutlaka rapor hazırlanacak fakat bu sezon sonunda olacak bir durum. Serdar Hocamızla birlikte genel raporumuzu hazırlamak için sezonun sona ermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

rzs2-010.jpg

rzs1-011.jpg

rzes.jpg

rz4-097.jpg

palut-008.jpg

serdartopraktepe-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız